Een goed onderhouden tuin…

Een groene tuin is fijn! Heerlijk om in te zitten, spelen of te tuinieren. En groen trekt vogels en insecten aan, zoals bijen. Een groot voordeel van meer groen is, dat je er wateroverlast mee kan voorkomen. Als je veel tegels in de tuin hebt, loopt regenwater minder goed weg dan met gras of mooie plantenborders. Als het zonnig weer is, blijven tegels bovendien lang warm en geven ze die warmte ook af. Als je tegels door groen vervangt, wordt jouw tuin op warme dagen tot wel 4 graden koeler! 
Meer groen heeft dus echt veel voordelen. Team Wijkbeheer organiseerde daarom op 23 juni een tegelinruilactie in Rozenburg. We vroegen huurders om op deze dag tegels uit hun tuin te halen. Vervolgens kwam team wijkbeheer en onze vakmannen ze omruilen voor tuinaarde en een leuk plantenpakket. Dit was door een hovenier samengesteld. De tegels werden vervolgens (kosteloos) opgehaald door de Tegeltaxi van de gemeente. Superleuk dat zoveel mensen aan de actie meededen. Zo maken we samen de buurt groener!
Tegelactie
Meer informatie over het onderhouden van je tuin!

Handige tuintips!

1. Maai regelmatig het gras, verwijder onkruid en dode planten en snoei de struiken; als je dit bijhoudt blijft het een kleine klus.
2. Geef gras en planten water in de vroege ochtend of in de avond; in de volle zon verbrandt het groen.
3. Als je in november/december bloembollen plant, heb je in het voorjaar een kleurrijke tuin.
4. Zomerbloeiers zoals dahlia’s, lelies en begonia’s kan je het beste in april/mei planten.
5. Met een (kruiden)moestuintje maak je heerlijke gerechten met jouw eigen verse ingrediënten.